Var god läs forumsreglerna innan du postar ett nytt inlägg.


Bankkonto med Franskt Visa.

Det äldsta inlägget visas överst. För att ändra visningsordningen behöver du vara inloggad. Är du ännu inte medlem? klicka i så fall här för att registrera dig! Efter att du registrerat dig får du full tillgång till forumet.

Navigation: Forum IndexÖvrigt om att bo och leva i FrankrikeBankkonto med Franskt Visa.

Posta Svar
falken
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2012-10-15
Antal Inlägg: 12
Ort: Sverige
#12013-09-14 21:22

Hej.

Vad rekommenderar ni för bank för detta dvs öppna bankkonto?

Vad brukar bankerna kräva för intyg etc, från Sverige?

Tacksam för svar Mvh M


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
falken
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2012-10-15
Antal Inlägg: 12
Ort: Sverige
#22013-09-16 20:57

Ingen?


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
MitaW
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2013-04-13
Antal Inlägg: 6
Ort: Stockholm
#32013-09-17 22:07

Hej,

Varför vill du ha franskt Visa-kort? Gissar att det går lika bra med ett svenskt, utfärdat av din svenska bank. Jag har själv konto hos Handelsbanken i Nice och mina svenska kort (Handelsbanken i Sverige). Fungerar alldeles utmärkt!

Vill du ha franskt Visa-kort måste du nog öppna konto i fransk bank. Har för mig att de kräver någon typ av livförsäkring (?), vilket inte de svenska bankerna gör. Kolla gärna upp detta!

Mvh,

Marita


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
falken
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2012-10-15
Antal Inlägg: 12
Ort: Sverige
#42013-09-17 22:17

Hej jag bbox nomad preepayee och dvs ett mobilt bredband och mitt svenska visa fungerar ej att fylla på det med och det finns tyvärr inget annat betalnings sätt på boygues res för felstavning

Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Rikard S
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2015-02-19
Antal Inlägg: 14
Ort: Lidingö
#52015-04-13 13:40

Hej - vet inte om tråden är obsolet, men jag har lite erfarenhet. För att dra in bredband i mitt hus i Var (S:t Martin de Pallieres) behövs telefon. För att få in telefon behövs ett bankkonto. För att få ett bankkonto krävs en elräkning...

Nåväl, för att göra en lång historia kort öppnade jag ett bankkonto i Credit Agricole i Vinon. Det tog ett tag, men efter att ha kollat min elräkning (som jag nogsamt tagit med mig från Sverige där jag (än så länge) bor) och satt min signatur på ca 40 (!) papper fick jag mitt bankkonto. Jag har ett checkhäfte (som jag använder typ en gång per år) och ett franskt VISA-kort. Huvudsakligen betalar jag mitt telefoni- och internetabb. med kontot (virement automatique!) men min erfarenhet är i enstaka automater härochvar funkar inte mina svenska VISA (och MC-kort) men väl mitt franska. Typiskt när man skall tanka. Kostar en del, nästan 10€ i månaden i avgift för kontot och VISA-kortet. Men det funkar OK. Tillochmed i Sverige!

Rikard

Lidingö och S:t Martin de Pallieres


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Staffan
Erfaren forumanvändare

Medlem Sedan: 2014-03-30
Antal Inlägg: 39
Ort: Stockholm
#62015-04-13 15:54

Hej,

Lycka till med Credit Agricole och var försiktig. Detta är min erfarenhet av dem som kan lända till eftertanke:

Jag hade konto där i många år utan att tänka för mycket på vad det kostade, även om jag noterade att det var en mycket dyr service för kort och checkar. När jag sedan ville ta bort en "prelevement automatique" eftersom jag hade problem med en leverantör som inte ville förstå att jag avslutat tjänsten var det inte så lätt. På banken fyller man i allsköns papper och kräver mig på €12,- för att jag ska återkalla ett medgivande att ta pengar från mitt konto.

Jag förklarar för honom att dels ska jag när som helst utan kostnad ska kunna återkalla en fullmakt som jag givit, dels att Europeiska kommissionen har uttryckligen förbjudit franska banker att ta betalt för ett sådant återkallande, så det han gjorde var olagligt. Det enda svar jag får på detta är det lakoniska, detta är vår prislista, varsågod, och får en prislista i handen. Jag ger upp och går med på att betala €12,-, och medan pappersexercisen fortsätter läser jag lite i prislistan. Av denna framgår bl a att om jag vill spärra mitt kort så kostar det €53,-!!! Det är så absurt att jag på stående fot viker sönder mitt kort och lämnar det till tjänstemannen för avslut.

När han sedan fyllt i alla sina papper för återkallandet av fullmakten och jag ska skriva på det så framgår det att återkallandet bara gäller i 3 år. På min fråga och mina protester får jag veta att jag för resten av livet måste komma in en gång var tredje år och betala €12,- om inte leverantören återigen ska få full tillgång till mitt konto. Något så dumt har jag aldrig hört!!

En sådan bank vill jag inte ha någonting att göra med så jag bestämmer mig för att avsluta mitt konto vilket jag gör skriftligen och rekommenderat. Banken bekräftar avslutet. Detta hindrar dem dock inte att i ett par omgångar efter kontot avslutats betala ut pengar för prelevement automatique och de kräver mig på dessa pengar. Det är först efter att jag skrivit till regiionchefen för banken och förklarat det orimliga i situationen som de backade och gav mig rätt på den punkten.

Men som sagt, lycka till och försök hålla dem på avstånd som de ficktjuvar de är.

Staffan


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Rikard S
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2015-02-19
Antal Inlägg: 14
Ort: Lidingö
#72015-04-13 16:19

Ja, det var ord och inga visor... Suck. Jag tyckte också det kändes lite dyrt månadsvis...

Jag är av princip motståndare till prelevment men jag såg det som det enda praktiska så länge jag bor i Sverige för telefoni å Internet. Alla övriga räkningar betalar jag från Sverige till IBAN/BIC-nummer, det brukar funka OK.

Men jag måste få skriva om när de hotade med av stänga av vattnet... Jag hade skrivit (brev förstås, email funkar ju som bekant inget vidare...) och begärt IBAN/BIC. Mitt brev ignorerades, i stället kom ett hotfullt kravbrev med passusen att 'har ni inte råd att betala er vattenräkning, monsieur, kan ni alltid vända er till de sociala myndigheterna'...

Då skjöt adrenalinet upp i tinningarna och jag ringde upp Eaux de Provence (eller-vilka-det-nu-var, minns inte) och förklarade att era 15€ i påminnelseavgift kan ni fetglömma och om ni inte ger mig era bankuppgifter NU får ni ALDRIG några pengar av mig! Den stackars mademoisellen i kundtjänst hade nog inte pratat med en så uppretad utlänning förut... Min franska är inte skottsäker, men den gången hjälpte som sagt adrenalinet till... Med darrande stämma läste hon upp alla siffrorna i deras BIC/IBAN och, se, det gick ju alldeles utmärkt att betala den vägen...

Några 15 € i påminnelseavgift betalade jag aldrig. Basta! wink

Rikard


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Phermi
Ny medlem på forumet

Medlem Sedan: 2015-04-15
Antal Inlägg: 4
Ort: Antibes
#82015-04-15 18:22

Hej,

Jag haller med de andra forfattarna i den har traden att de franska storbankerna tar ut extrema avgifter for sina tjanster. Undvik dem! Jag rekommenderar istallet de internetbaserade bankerna Hello bank och ING Direct, som bagge ar helt gratis (for de vanligaste tjansterna iaf). De kraver dock att man far in en viss summa pengar pa kontot varje manad (dvs i praktiken att man far in sin lon pa ett av de kontona man har hos dem), alternativt (for Hello Bank) att man har en staende summa pa minst 5000 euro pa kontot.

/Phermi


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Pau Hana
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2012-05-08
Antal Inlägg: 15
Ort: Alba la Romaine
#92015-04-15 18:39

Hej

Vi har konto med kontokort (Visa) hos LCL, det fungerar utmärkt. Använder ni svenska kort i Frankrike får ni betala valutapåslag 2 % vilket på ett år möjligtvis kan bli större belopp än kostnaden för franskt bankkonto med kort.

Maria


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Staffan
Erfaren forumanvändare

Medlem Sedan: 2014-03-30
Antal Inlägg: 39
Ort: Stockholm
#102015-04-15 23:11

När det gäller kortfrågan så kan man på Handelsbanken i Sverige öppna ett valutakonto i Euro och ha ett Mastercard i Euro som kopplas till detta. Då betalar man bara det belopp i Euro som man har handlat för i Frankrike genom att fylla på det belopp som behövs på eurokontot. Därigenom har man ett svenskt kort att betala med i Frankrike utan något valutapåslag. Fungerar utmärkt för oss

Hälsningar

Staffan


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
rolf.waern@orange.fr
Forumproffs

Medlem Sedan: 2016-04-30
Antal Inlägg: 89
Ort: Pujols
#112016-07-21 17:56

Vi Societe Generale som bank o har inte mycket att klaga på. Vi har då visa kort samt två checkhäften, ett för min fru o ett som vi båda kan använda, bra att ha om man avlider i första hand då kontot för den avlidne fryses till pappersexercisen för begravint etc är ávklarad. Har man ett konto som gäller för båda kan man använda dettta men inte det som bara står i en persons namn. Avgifter för kort är väl inte speciellt billiga, ´är osäker på vad som är billigt odyrt men vi ger 7e per månad men då har man enförsäkring som i något som kalla jazz som är användbár i vissa fall. Checker är ju populära hos läkare o varuhus o de flesta större affärer även hos sjukgymnaster, tandläkare etc men småaffärer vägrar ofta då de blivit lurade på sina pengar. prelevement för alla räkningar är ju det bästa men man bör se upp med att inte låta vem som helst ta betalt automatiskt av banken då det som någon nämnde är lte stökigt att säga upp den automatiken men om det är någon avgift för detta är jag osäker på. Jag har autogiro på alla räkningar jag måste betala som el, va´ten, värme . Jag ha försäkringar etc o det fungerar utan problem. Själv har jag bara fransk bank då vi bott här ett bra tag så hur det är att använda svenskt visa kort här när manär bosatt vetjag inte så noga.Det är ju bra att ha bra kontakt med en rådgivare /conseiller/ som brukar kunna det mesta o ge råd vid behov. >Men visst är det så att i många fall skall det ju skrivas på en mängd olika blanketter, om man vill höja beloppet manfår ta ut per dag eller vecka//är ju begränsat här men kanske inte i Sverige/ det går ju bra men får skriva under ett par doikment för detta. I sen egen bank kan man ju ta ut det belopp manhar rätt till varje dag men i en annan bank bara en gång i veckan sen blir det nobben Jag delar gärna med med mig med tips i den mån jag kan, ni kans ´kontakta migdirekt rolf.waern@orange.fr Byta bank är ju ganska så stökigt o bör bara göras om man absolut tycker att det måste bli ett byte!!


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
ingwik
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2009-11-23
Antal Inlägg: 16
Ort: Bonnieux
#122016-08-02 18:14

Ett enkelt sätt att betala räkningar är med svenskt eller franskt kort på nätet. Jag betalar telefon, vatten och el på det sättet utan problem oavsett var jag befinner mig. Du skapar lätt "dina sidor" hos Orange, edf, sdei eller vad det nu kan vara och kan sen kolla senaste räkning, förbrukning mm.


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Lars Engström
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2018-08-10
Antal Inlägg: 6
Ort: Les Issambres
#132018-10-20 19:50

Hej!

håller just på med att köpa belägenhet i saint Raphael och då kommer frågan om betalning h av räkningar. Försöker öppna bankkonto i BNP som kräver en deposition på 10000 € så läng jag har kontot! Har kollat med Banque de la Poste, som hävdar att jag inte kan öppna konto eftersom jag inte är bosatt i Frankrike (bosatt i Sverige) så jag vore tacksam för tips.

lars Engström lars.engstrm1@gmail.com


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Roquefort
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2016-10-19
Antal Inlägg: 18
Ort: Vallauris
#142018-10-29 16:21

Jag är skriven i Sverige samt har boende i Frankrike. När boendet i Frankrike köptes öppnade jag bankkonto hos Crédit Agricole och då fick jag ett Master Card kort. Man behöver ha med pass, elräkning, löneavi mm så att banken kan fastställa adressen. Jag betalar 3,50 Euro i månaden för kortet. Har ej betalat någon deposition och det var inga problem att öppna konto eller få ett kort eftersom jag har en fransk adress. Är mycket nöjd med det bemötande jag fått på banken.

Om Du tänker spendera pengar i Frankrike är det bra att ha ett franskt konto med kort. Då kan du göra en utlandsbetalning från ditt svenska konto till det franska kontot och få en mycket bättre kurs mot om Du använder ditt svenska kort eller, vilket Gud förbjude, växlar hos Forex.

Det går ju åt pengar till el, internet, försäkring, fastighetsskatt mm så det finns pengar att spara på att ha ett franskt konto med kort.

Ulf


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Lars Engström
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2018-08-10
Antal Inlägg: 6
Ort: Les Issambres
#152018-10-29 16:33

Hej!

Tack för snabbt och bra svar! Det betyder att jag, när jag väl har köpt lägenheten kan öppna konto, t.ex. i Credit Agricole. Som Du säger, man behöver kunna betala med ett franskt kort och RIB. Har tidigare haft lägenhet i Frankrike, köpt på 90-talet, penningtvättsreglerna fanns ju inte då, vilket förenklade öppnandet.

Bästa hälsningar

lars


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Michael
Ny medlem på forumet

Medlem Sedan: 2017-12-13
Antal Inlägg: 3
Ort: Valbonne
#162018-10-29 17:07

Är inte bosatt i Frankrike men öppnade konto i Credit Agricole och fick med detta visakort och checkhäfte. Checkhäftet visade det sig senare vara väldigt bra!

De fick en kopia av mitt pass (nationellt id-kort) och på nätet drog jag ut en kopia av min slutskattesedel fr Skatteverket som jag översatte i relevanta delar för banken.

Anledningen till att jag valde Credit Agricole var att Rivieraklubben har ngn form av samarbete med banken med en del förmåner (gratis Visa kort första året och bra pris på försäkring m m). Jag rekommenderar dig varmt att du går med i Rivieraklubben så får du massor av kompetent hjälp och rådgivning i de flesta frågor som kan drabba dig. Utöver sin interna expertis har de också bra och upparbetade kontakter med externa rådgivare. Dessutom har de massor av sociala och kulturella aktiviteter.

Betr överföring av pengar till mitt franska konto har jag hittills anlitat nätföretaget Transferwise (kostnadseffektiv och mycket snabb) som jag fick tips av fr en vän på Citibank. Transferwise har också fått goda omdömen av The Economist.


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Lars Engström
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2018-08-10
Antal Inlägg: 6
Ort: Les Issambres
#172018-10-29 17:25

Tack, Michael!

Mycket bra råd, jag rr det ad notm.

Jag är sedan i somras medlem i detta illustra sällskap som redan visat sig mycket nyttigt för mig!

Vänliga hälsningar

Lars


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Roquefort
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2016-10-19
Antal Inlägg: 18
Ort: Vallauris
#182018-10-29 17:46

Krångla inte till det i onödan. Du kan göra en internationell betalning från ditt konto i din bank till ett franskt bankkonto. Du betalar några ören över den dagsaktuella valutakursen. Betalning till Frankrike kostar 1,50 kr och pengarna finns på kontot dagen därpå.

Detta är det billigaste sättet att föra över pengar på och skulle det krångla så har du kontakt med en svensk bank!


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Lars Engström
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2018-08-10
Antal Inlägg: 6
Ort: Les Issambres
#192019-02-03 14:21

Har nu ordnat bankkonto och kort hos Credite Agricol. Mycket bra bemötande och service. Kan varmt anbefallas. Klart bättre än de andra banker jag kontaktade först...


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Roquefort
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2016-10-19
Antal Inlägg: 18
Ort: Vallauris
#202019-02-06 19:01

Kul att du trivs med Credite Agricole. Fick mycket hjälp av dem när vi köpte fastigheten och vi har fastighetsförsäkringen där. Vi har haft den banken i sex år utan problem. Vi har inga lån men konto och bankkort. Visste inte att det fanns en limit på kortet på 2500 euro per månad. Inga problem, banken hjälpte oss, och tjejen på banken var glad för att hon fick praktisera sin engelska med oss.

Ulf


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
gute
Erfaren forumanvändare

Medlem Sedan: 2018-01-09
Antal Inlägg: 37
Ort: gotland
#212019-04-12 03:13

det är så att jag vill öppna ett bankkonto i frankrike men har ingen adress alls här en hur ska jag göra det? läste mig till nån eu lag som säger att jag ska kunna ha ett konto här fast jag inte har en adress här en men lokala banken säger nej en då


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
hassanataei@gma
Ny medlem på forumet

Medlem Sedan: 2019-10-27
Antal Inlägg: 1
Ort: TÄBY
#222019-11-09 14:14

Hej

hur myket kostar försäkringen på en lägenhet på 50 m2 ?

mvh

hase


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
leifb
Forumguru

Medlem Sedan: 2012-12-06
Antal Inlägg: 263
Ort: Port La Napoule
#232019-11-09 14:43

Det finns en fördel att ha ett bankkonto hos en fransk bank. Överföring av medel från Sverige som EU betalning är kostnadsfri och sker med avista kurs (till skillnad för den mycket ofördelaktigare kontantkursen). Med franskt bankkonto kan man få ett franskt betal/kreditkort. Vilket bank man väljer styrs mest av vad man gillar personalen på kontoret. Banker är oligopol och skiljer mycket lite i sitt utbud men servas av människor.

Betalning av svenska kreditkort baserade på SEK ger valutapåslag vid varje transaktion. Olika för olika banker och relationen man har. Dock minst vad jag förstår 1,5% över avistakurs. Kontantuttag belastas med såväl valutapåslag som uttagningsavgift.

Själv har jag Société Générale sedan närmare 20 år och på olika bankkontor efter bostadsplats. Hyggligt nöjd för alla banker är ju "daylight robbers" när det kommer till kritan.


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Roquefort
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2016-10-19
Antal Inlägg: 18
Ort: Vallauris
#242019-11-28 20:40

Vill inte vara petig men avgiften för en betalning till Frankrike är 1:50 kr. Det är inte mycket som är gratis!


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl