Var god läs forumsreglerna innan du postar ett nytt inlägg.


Tillfällig Knalle på Medelhavskusten - vad gäller?

Det äldsta inlägget visas överst. För att ändra visningsordningen behöver du vara inloggad. Är du ännu inte medlem? klicka i så fall här för att registrera dig! Efter att du registrerat dig får du full tillgång till forumet.

Navigation: Forum IndexRegler och lagar i FrankrikeTillfällig Knalle på Medelhavskusten - vad gäller?

Posta Svar
skogsgurra
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2017-10-12
Antal Inlägg: 9
Ort: Ställdalen
#12017-10-12 07:43

Hej, vi har bilat runt i Europa och andra världsdelar sedan sextiotalet. Ibland blir det någon månad och ibland en vecka eller så.

Vi märker att det är Rivieran som lockar oss mest. Vi är hyfsat bra på franska och det underlättar. Men vi vill inte flytta ner permanent. Några veckor lite då och då skulle vara perfekt för oss. Av olika skäl - testa en idé vi har, kanske finansiera resorna och boendet, men mest för att det känns lite spännande och skoj att få en bred kontakt med lokalbefolkning och turister - har vi intresserat oss för tanken att kränga lite svenska specialitéer på de marknader som anordnas i snart sagt varje liten by.

Vi tog kontakt med franska ambassaden i Stockholm, men de ville av naturliga skäl, inte hantera tokar som oss. De menade att vi skulle ta kontakt med den lokala polisen eller borgmästaren inför varje marknadstillfälle. Det känns ganska jobbigt. Finns det ett annat, mera "centraliserat" sätt att hantera det på?

Skatt på den (troligen ganska blygsamma) försäljningen? Finns det någon gräns man måste ha full redovisning med kvitton/kassaregister etcetera? Där verkar meningarna gå isär - vi har studerat olika franska kommuners lokala bestämmelser och blev inte mycket klokare av det. Vi har pratat med ett par borgmästare och de verkar tycka att det är en icke-fråga (ungefär som parkeringen i Paris - där ställer vi oss på Payant med gul ram och kryss - men hittar sällan någon fungerande automat, så då får det gå ändå) som vi inte ska ägna överdiven energi.

Hur är det? Nån som vet? Vi drar ner i december och kommer att vistas i och kring Fréjus och i Ajaccio.


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
Advisor

Advisor