Var god läs forumsreglerna innan du postar ett nytt inlägg.


Fransk medborgarskap - ny regel 1 april 2020

Det äldsta inlägget visas överst. För att ändra visningsordningen behöver du vara inloggad. Är du ännu inte medlem? klicka i så fall här för att registrera dig! Efter att du registrerat dig får du full tillgång till forumet.

Navigation: Forum IndexRegler och lagar i FrankrikeFransk medborgarskap - ny regel 1 april 2020

Posta Svar
leifb
Forumguru

Medlem Sedan: 2012-12-06
Antal Inlägg: 257
Ort: Port La Napoule
#12020-01-26 10:49

Jag har nu vunnit franskt medborgarskap. En inte lätt resa över 37 månader. 06 PACA.

Den som funderar på franskt medborgarskap bör försöka få sin ansökan registrerad hos Prefekturen innan den 1 april.

Fram till detta datum fordras för personer över 60 år ingen formell språktest, formellt dokumenterad. I de två intervjuer man genomgår, den med gendarmeriet och den med prefekturens representant, räcker det med att demonstrera en allmän god kännedom och hantering av språket.

Från och med 1 april måste, även för personer + 60 år, ansökan bifogas ett B1 certifikat som dokumenterar godkänd kunskap i det franska språket, muntlig framställan, skriftlig översättning till och från franska och förståelse för det talade språket. En tuff test enligt många. Andra, även akademiska examen i franska, godkänns inte, endast diplomet B1. Även ansökan genom äktenskap fordrar B1.

Det finns två intressanta Facebook grupper kring detta.

https://www.facebook.com/groups/155831851500936/?ref=bookmarks

https://www.facebook.com/groups/BecomingFrenchPACA/?ref=bookmarks

Den första är icke specifik, den handlar om alla som är intresserade. Den andra specifikt för 06 PACA då varje Prefektur agerar individuellt under lagen.

Så för den som har planer och har åldern +60 är tipset att sända in ansökan innan den 1 april för att undgå kravet på B1 diplom.


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl
annastj
Nybörjare på forumet

Medlem Sedan: 2014-09-14
Antal Inlägg: 8
Ort: Vendée
#22020-01-26 19:19

Hej Leifb

Grattis!

Och tack för en intressant läsning! Vad som oroar ordentligt är den väntetid du anger för Paca. 37 månader! Jag bor i Herault. Min ansökan skickades in oktober 2018 och blev godkänd. Man angav då en väntetid på 18 mån för intervjun. Fick du samma uppgifter?Jag visste inte att det var två stycken. Ägde de rum vid samma tillfälle? Olika typer av frågor?


Användaren är ej inloggad för tillfället anmäl